Welke website bouwer in 2022 Lanaken

Welke website builder in 2022

Geschreven door Girbaud Barthels op 30 Jan 2023

Of je nu een kleine ondernemer, kunstenaar, fotograaf, schrijver of consultant bent, er is een websitebouwer voor jou.

De tijd dat je een professionele codeur nodig had om een website voor jezelf of jouw bedrijf te maken, ligt ver achter ons. Alles wat je nu nodig hebt is een websitebouwer en heel wat vrije tijd. Er zijn een aantal websitebouwers die jou kunnen helpen jouw eigen professionele en gebruiksvriendelijke website te maken. Diensten zoals Squarespace, Wix en Weebly kunnen jou helpen bij het snel en gemakkelijk maken van jouw eigen strakke, gepolijste site die jou kan helpen jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Je hoeft je niet te beperken tot de basis, want sommige websitebouwers beschikken over meer geavanceerde functies zoals e-mailmarketing of e-commerce. Dit zijn vooral belangrijke functies als u probeert een aanhang te genereren of uw site te laten converteren.

Het kiezen van de beste websitebouwer hangt af van jouw specifieke behoeften. Er zijn veel opties, dus het kan veel werk zijn om alle gratis aanbieders voor een eenvoudige website en e-commerce bouwers op te zoeken. Door de complexiteit en groei van de website builder industrie heb je meer keuzes dan ooit tevoren en kun je gemakkelijk de beste websitebouwer vinden die is afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Het is waar dat er een paar favorieten zijn opgedoken die meestal een goede plek zijn om te beginnen. Maar uiteindelijk zijn zelfs de koplopers niet ideaal geschikt voor elk scenario. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we alle informatie op een rijtje gezet die jij nodig hebt om een goede beslissing te nemen over jouw websitebouwer. Zo kun je beginnen aan het leuke gedeelte van het ontwerpen van jouw eigen professionele website. Enkele factoren die we in overweging namen waren: heeft de bouwer een degelijke aanpassingsmogelijkheid, e-commerce tools, marketing tools en een SEO tool. We keken ook naar de kwaliteit van de klantenondersteuning en de e-commerce functionaliteit van het bedrijf.

Om deze lijst samen te stellen hebben we de plannen, prijzen en functies van meer dan 12 verschillende websitebouwers onderzocht en reviews van verschillende sites doorgelicht (waaronder PCMag, Wirecutter, SiteBuilderReport, WebsiteToolTester, WPBeginner en meer) om te zien waar er enige consensus zou kunnen zijn. We hebben vooral gelet op de categorieën die niet alleen de ene site van de andere onderscheiden, maar die er ook echt toe doen voor ondernemers en zelfstandigen. Denk maar aan SEO-functies, creative cloud, mobielvriendelijke websitebouwers, beschikbare plugins, live chat-opties, e-commerce-functie, prijsplan en klantenondersteuning.

Als je aan het eind van de lijst nog steeds niet zeker weet welke kant je op moet met jouw websitebouwer, hebben we onderaan een gids opgenomen met de belangrijkste vragen die je jouzelf moet stellen als je jouw online onderneming begint. 

Wix

Beste website builder
Wix is de duidelijke koploper in de race om de dominantie van de websitebouwer. Het is de grootste speler met meer dan 110 miljoen gebouwde websites. Deze populaire websitebouwer beschikt ook over de grootste hoeveelheid tools, mogelijkheden en vrijheid.

Ondanks dat Wix de duidelijke favoriet is onder de meeste beoordelaars, heeft het toch een paar nadelen. Wix was een van de weinige bouwers die datalimieten heeft voor elk van zijn plan niveaus, dus als je eindeloos veel foto’s en video’s wilt uploaden, of meer dan 5.000 bezoekers per maand verwacht, zorg ervoor dat je de wiskunde doet voordat je een plan kiest.

Squarespace

Beste voorverpakte ontwerp

Squarespace komt over als de stoere jongen van de middelbare school, flitsend en hip aan de oppervlakte, maar zonder inhoud. Wij vonden dat het qua gebruiksgemak tussen Wix en Weebly in zit, maar het kreeg wel steeds positieve cijfers van recensenten voor de kwaliteit van de ontwerpopties. Waar het volgens ons echt zou kunnen schitteren is voor kleine tot middelgrote bedrijven die een mooi ontworpen pagina willen en ruimte voor e-commerce groei met lagere transactiekosten.

Weebly

Gemakkelijkste om te gebruiken
Weebly vliegt onder de radar ten opzichte van Wix met 50 miljoen gemaakte websites, maar biedt enkele uitstekende opties, afhankelijk van jouw behoeften. Als je een eenvoudige en gebruiksvriendelijke doe-het-zelf website editor wilt, een grote site (meer dan 25 tot 30 pagina’s), onbeperkte opslag, portabiliteit van de site en betaalbare maar krachtige online winkelmogelijkheden, dan is Weebly een goede David tegen de Goliath van Wix.

Hoe kies ik de beste website builder

Gezien de overvloed aan opties en het feit dat veel websitebouwers je niet toestaan om later op te zeggen, is het belangrijk om de keuze te maken met een duidelijk idee van wat je nodig hebt. Door eerst jouw prioriteiten en richting vast te stellen, wordt het gemakkelijker om de beste websitebouwer te vinden en te voorkomen dat je later spijt krijgt van jouw aankoop.

Op basis van prijzen bieden de meeste bouwers twee tot vier verschillende prijsniveaus, elk met een andere set van functies. Dit kan het vergelijken van diensten moeilijk maken, omdat ze het niet gemakkelijk maken om appels met appels te vergelijken.

Over het algemeen kun je een goede individuele website laten bouwen voor ongeveer $8 tot $10 per maand met een jaarabonnement. De meeste e-commerce plannen variëren tussen $20 en $25 per maand en als je een enterprise-style plan nodig hebt met meerdere bewerkers en VIP-niveau ondersteuning, kunnen de prijzen oplopen tot $300 per maand voor een premium plan.

Opslag en bandbreedte zijn meestal onbeperkt, maar er zijn uitzonderingen zoals Wix, dat zijn opslagcapaciteit aanpast aan het niveau van het plan. En zelfs het laagste plan heeft een behoorlijke hoeveelheid (3GB opslag en genoeg bandbreedte om tot ongeveer 5.000 bezoekers per maand te ondersteunen).

Na de grote vragen zoals prijs en opslag, komt het vinden van de beste websitebouwer neer op wat je zoekt. Hieronder vind je enkele leidende vragen om ervoor te zorgen dat u klaar bent om te winkelen als een expert en de beste websitebouwer voor uw behoeften te vinden.

Hoeveel tijd wilt u investeren in het bouwen van uw website?

Dit hangt uiteraard af van een aantal factoren, waarvan niet de minste is hoe duidelijk uw ontwerpvisie is en of je ervaring hebt met het bouwen van een website. Dat gezegd zijnde, elke site builder heeft voor- en nadelen als het gaat om niveau van bruikbaarheid of gebruiksgemak gebaseerd op de functies, flexibiliteit en intuïtief ontwerp van de editing interface. Aan de ene kant van het spectrum heb je een bouwer als Wix, die zeer gemakkelijk te gebruiken is, maar ook uitgebreid. Het grote aantal opties en tools maakt het wel moeilijk om snel een site te bouwen. Aan de andere kant heb je een bouwer als WordPress of GoDaddy. Deze hebben elk niet veel opties bij het bouwen van je pagina’s waardoor je snel, maar vrij simpele, websites kunt bouwen.

De meeste mensen zullen genoeg tijd aan hun site willen besteden om ervoor te zorgen dat hij het doel dient om online in een goed daglicht te komen. Wij raden je aan in het algemeen de tijd te nemen om jouw editor te leren kennen en gebruik te maken van de vele beschikbare opties.

Hoeveel ontwerpcontrole wil je?

Wix biedt een vrij uitgebreide suite van site-bewerkingstools.  Dit gaat hand in hand met de tijdsinvestering, want hoe meer controle je hebt, hoe meer keuzes je moet maken. Er zijn bouwers zoals Squarespace die een vrij starre ontwerpstructuur hebben. Uiteindelijk heb je toch de mogelijkheid om lettertypes, kleuren en inhoud aan te passen. Aan de andere kant van het spectrum heb je een site als Wix, waarmee je overal objecten op je site kunt plaatsen (op eigen risico!), of Duda, waarmee je de mobiele ervaring kunt aanpassen of aangepaste gebruikerservaringen kunt creëren op basis van de browsegeschiedenis.

Hoe groot is uw site?

Sommige editors zijn meer gericht op grote site structuren (40-plus pagina’s) dan andere. Het is belangrijk om te weten of je een grote hoeveelheid aan pagina’s en secties nog hebt, of dat je eerder een verheerlijkte digitale visitekaartje of fancy portfolio wilt.

Het aantal navigatieniveaus kan een belangrijke overweging zijn. De meeste pagina’s gebruiken waarschijnlijk twee niveaus, maar online winkels en andere soorten sites kunnen er meer nodig hebben. Weebly en BigCommerce zijn waarschijnlijk de beste voorbeelden van bouwers die grote sitestructuren ondersteunen, terwijl Squarespace en Wix jou beperken tot twee navigatieniveaus.

Hoe belangrijk is e-commerce?

Elke bouwer die we onderzochten heeft een e-commerce optie beschikbaar, maar dat betekent niet dat ze allemaal even goed geschikt zijn. Een site als WordPress is niet echt wat je wilt als je van plan bent om online producten te verkopen, terwijl een service als Shopify of BigCommerce uitdrukkelijk gericht is op online verkoop en veel e-commerce functies heeft. Als je echt alleen maar een mooie en gebruiksvriendelijke online winkel wilt hebben, is een van de speciale e-commerce bouwers het meest zinvol, maar als het meer een nevendienst is of gewoon leuk om te hebben, kun je gaan voor de bouwer die zich het beste voelt en je aanmelden voor de e-commerce optie. Er zijn zelfs bouwers zoals Duda, waarmee je tot 10 producten gratis kunt verkopen via een ander plan.

Hoe flexibel wil je zijn met de hosting?

Zoals we bovenaan al zeiden, veel bouwers zetten je vast in hun hosting service, maar niet allemaal. Als je bang bent voor verplichtingen of denkt dat je misschien wilt schakelen als jouw bedrijf of diensten evolueren, ga dan met een dienst als Weebly of Duda die je toelaat om jouw website bestanden te downloaden voor eenvoudig gebruik op een andere host.

De andere grote factor hier is de gratis proefperiode. De industrie standaard is ongeveer 14 dagen, maar sommige gaan tot een maand. Anderen hebben geen proefperiode, maar geven je jouw geld terug binnen 30 dagen als je niet tevreden bent.

Het beste wat je kan doen, is iemand inhuren.

Natuurlijk kan je alles zelf doen en kan dat goed uitdraaien, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn namelijk bepaalde technieken bij webdesign die er voor zorgen dat jouw website gebruiksvriendelijk is, performant is en klanten binnenhaalt. Bij Subliweb specialiseren we ons in deze drie categorieën. Builders zijn inderdaad een goede manier om snel en relatief goedkoop een degelijk uitziende website online te krijgen. Helaas brengen deze builders ook enkele problemen met zich mee. Websites die gebouwd zijn via een builder zijn vaak niet performant genoeg en scoren zodanig ook lager op Google. 

Subliweb garandeert jou de hoogst mogelijk snelheid. Dit komt omdat wij jouw website handmatig programmeren en maandelijks afstellen op de richtlijnen van Google. 

Een ander belangrijk aspect is gebruiksvriendelijkheid. Bezoekers die op jouw website komen, moeten direct weten hoe ze jouw website kunnen gebruiken om hun vragen te beantwoorden. Bij Subliweb zorgen wij ervoor dat jouw website niet enkel uitstekend uitziet, maar ook gebruiksvriendelijk is. Ook dit wordt afgestemd op de richtlijnen van Google.

Als laatste zorgen wij ervoor dat jouw website converteert. Op basis van de laatste SEO- trends en technieken passen wij jouw content aan zodat deze optimaal scoort bij Google. 

Als je meer informatie wilt over builders of onze diensten, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Een gratis doorlichting van jouw website is zeker ook mogelijk!

Overtuigd?

Interesse of vragen?

Wij gebruiken je gegevens enkel in het kader van dit bericht en houden deze een week bij. We willen je graag persoonlijk aanspreken en vragen hiervoor optioneel je naam.

stars