Man geeft hand in kmo webdesign deal meer klanten

Webdesign KMO: Haal Meer Uit Je Online Zichtbaarheid

Geschreven door Girbaud Barthels op 14 Feb 2023

Als KMO kan je niet langer om webdesign heen. Je online aanwezigheid is cruciaal geworden om klanten aan te trekken, te behouden en te overtuigen. Maar waarom is webdesign zo belangrijk? Hoe kan je het beste webdesign voor jouw KMO vinden? En welke elementen zijn essentieel voor een geslaagde website? In dit artikel vind je alle antwoorden op jouw vragen over webdesign KMO.

Waarom webdesign zo belangrijk is voor jouw KMO

Als KMO heb je vaak een beperkt budget en weinig tijd om aan marketing te besteden. Toch kan je niet langer om webdesign heen. Een professionele website is namelijk de hoeksteen van jouw online marketing. Enkele redenen waarom webdesign zo belangrijk is:

 • Een goede eerste indruk: Jouw website is het visitekaartje van jouw bedrijf. Potentiële klanten vormen al binnen enkele seconden een eerste indruk van jouw KMO. Een verouderde, onoverzichtelijke of trage website kan potentiële klanten snel afschrikken.
 • Meer conversies: Met een professionele website kan je meer conversies realiseren. Dat kan gaan van online aankopen tot offerteaanvragen, inschrijvingen of contactaanvragen. Een goede website begeleidt de bezoeker naar de gewenste actie en zorgt voor een hogere ROI.
 • Betere zoekresultaten: Een goed ontworpen website met relevante content scoort beter in zoekmachines. Dat betekent dat potentiële klanten jouw KMO sneller vinden. Bovendien verhoogt een goede website de betrouwbaarheid en autoriteit van jouw bedrijf.

Hoe je het beste webdesign voor jouw KMO vindt

Nu je weet waarom webdesign zo belangrijk is, wil je natuurlijk weten hoe je het beste webdesign voor jouw KMO vindt. Enkele tips:

 • Bekijk referenties: Kies een webdesigner die al ervaring heeft met KMO’s en die jou enkele referenties kan tonen. Zo kan je nagaan of hij of zij de juiste expertise heeft en in staat is om jouw wensen te vertalen naar een professionele website.
 • Vraag naar de werkwijze: Vraag aan de webdesigner hoe hij of zij te werk gaat. Een goede webdesigner zal eerst luisteren naar jouw noden en wensen, een duidelijk plan opstellen en jou regelmatig op de hoogte houden van de vorderingen. Zo vermijd je verrassingen en ben je zeker dat je krijgt wat je vraagt.
 • Kies voor responsive design: Meer dan de helft van de internetgebruikers surft tegenwoordig via een mobiel apparaat. Kies daarom voor een webdesigner die responsive design aanbiedt. Zo kan jouw website zich aanpassen aan elk schermformaat, of het nu een desktop, tablet of smartphone is. Zo blijft jouw website gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, ongeacht het toestel van de bezoeker.
 • Ga voor een gebruiksvriendelijke structuur: Jouw website moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn voor jouw bezoekers. Een goede structuur is daarbij essentieel. Kies voor een logische indeling, duidelijke categorieën en een makkelijk te gebruiken navigatiemenu. Zo kan de bezoeker snel de informatie vinden die hij of zij zoekt.
 • Zorg voor sterke content: Webdesign is meer dan alleen een mooie website. Ook de inhoud is belangrijk. Zorg voor sterke content die aansluit bij jouw doelpubliek en jouw bedrijfsmissie. Een goede webdesigner kan je hierbij helpen door de juiste teksten, afbeeldingen en video’s te selecteren

Essentiële elementen voor een geslaagde website

Een goede website heeft enkele essentiële elementen die niet mogen ontbreken. Enkele voorbeelden:

 • Een duidelijke call-to-action: Jouw website moet de bezoeker aanzetten tot een actie. Dat kan gaan van het invullen van een contactformulier tot het plaatsen van een bestelling. Zorg voor duidelijke call-to-actions op strategische plaatsen op jouw website.
 • Een snelle laadtijd: Niets is zo vervelend als een trage website. Zorg daarom voor een snelle laadtijd, zodat bezoekers niet afhaken voordat ze jouw website hebben gezien.
 • Een veilige verbinding: Jouw website moet beveiligd zijn, zeker als er persoonsgegevens of betalingen plaatsvinden. Kies voor een SSL-certificaat en zorg voor een veilige verbinding met de bezoeker.
 • SEO-vriendelijke content: Jouw website moet goed scoren in zoekmachines. Dat kan alleen als de content SEO-vriendelijk is. Kies voor relevante zoekwoorden, een goede meta-omschrijving en een juiste structuur.
 • Een aantrekkelijk design: Jouw website moet er aantrekkelijk uitzien. Kies voor een design dat past bij jouw KMO en dat aansluit bij jouw doelpubliek.

Veelgestelde vragen over webdesign KMO

 • Wat is het verschil tussen webdesign en webdevelopment? Webdesign omvat het ontwerp van de website, terwijl webdevelopment slaat op de technische ontwikkeling van de website.
 • Hoeveel kost webdesign voor een KMO? De prijs van webdesign voor KMO’s kan sterk variëren. Het hangt af van de grootte en complexiteit van de website, de gewenste functies en de expertise van de webdesigner. Gemiddeld moet je rekenen op enkele duizenden euro’s.
 • Wat is responsive design? Responsive design houdt in dat een website zich aanpast aan het scherm van de bezoeker. Zo blijft de website gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, ongeacht het toestel van de bezoeker.
 • Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een techniek om de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines te verhogen

Waarom kiezen voor webdesign KMO?

Er zijn verschillende redenen waarom je als KMO moet kiezen voor een professionele webdesigner:

 • Expertise: Een professionele webdesigner heeft de nodige expertise en ervaring om jouw website te ontwerpen en te ontwikkelen. Zo ben je zeker van een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke website.
 • Tijd: Als KMO heb je vaak geen tijd om zelf een website te ontwerpen en te ontwikkelen. Door een professionele webdesigner in te schakelen, bespaar je tijd en kan je je focussen op jouw core business.
 • Concurrentieel voordeel: Met een professionele website heb je een concurrentieel voordeel ten opzichte van bedrijven die geen of een slechte website hebben. Een goede website is immers het visitekaartje van jouw bedrijf en kan potentiële klanten overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.
 • SEO: Een professionele webdesigner kan jouw website SEO-vriendelijk maken, zodat jouw website hoger scoort in zoekmachines en beter vindbaar is voor potentiële klanten.
 • Ondersteuning: Een professionele webdesigner biedt vaak ook ondersteuning na de lancering van de website. Zo kan je bij technische problemen of vragen altijd bij de webdesigner terecht.

Conclusie

Een professionele en gebruiksvriendelijke website is essentieel voor elke KMO. Een goede webdesigner kan jouw website ontwerpen en ontwikkelen volgens jouw wensen en behoeften. Door te kiezen voor webdesign KMO, kan je rekenen op een kwalitatieve website die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Wil je meer informatie over webdesign KMO? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Overtuigd?

Interesse of vragen?

Wij gebruiken je gegevens enkel in het kader van dit bericht en houden deze een week bij. We willen je graag persoonlijk aanspreken en vragen hiervoor optioneel je naam.

stars