Hoe maak je jouw website SEO proof?

Hoe maak je jouw website SEO proof?

Geschreven door Girbaud Barthels op 30 Jan 2023

Zoekmachineoptimalisatie, of SEO, is een belangrijk onderdeel van het maken van een website die goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Door je website SEO proof te maken, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door de zoekmachines, wat kan leiden tot meer bezoekers en potentiële klanten.

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je website SEO proof is:

Zorg voor unieke en relevante inhoud op je website. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met relevante en unieke inhoud, dus zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe en relevante inhoud toevoegt aan je website.

 

Maak gebruik van zoekwoorden. Zoekwoorden zijn belangrijk omdat ze helpen om te bepalen wat je website inhoudelijk gaat behandelen. Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt in de titels, meta-tags en de tekst op je website.

 

Maak gebruik van meta-tags. Meta-tags zijn kleine stukjes tekst die in de HTML-code van je website staan en helpen om te bepalen wat je website inhoudelijk gaat behandelen. Zorg ervoor dat je relevante meta-tags gebruikt om je website beter te laten scoren in de zoekmachines.

 

Maak gebruik van interne links. Interne links zijn links vanuit je eigen website naar andere pagina’s op je eigen website. Dit helpt om de navigatie op je website te verbeteren en tevens om de autoriteit van je website te verhogen.

 

Zorg voor een gebruiksvriendelijke website. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die gemakkelijk te gebruiken zijn, dus zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat de tekst gemakkelijk te lezen is.

 

Zorg voor snelle laadtijden. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die snel laden, dus zorg ervoor dat je website zo snel mogelijk laadt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de afbeeldingen op je website te comprimeren en onnodige plug-ins te verwijderen.

 

Zorg voor een mobielvriendelijke website. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om op het internet te surfen, dus het is belangrijk dat je website gemakkelijk te gebruiken is op een mobiel apparaat. Zorg ervoor dat je website responsive is en gemakkelijk te lezen is op een klein scherm.

 

Maak gebruik van sociale media. Sociale media kan een krachtig hulpmiddel zijn om meer bezoekers naar je website te trekken. Zorg ervoor dat je sociale media-accounts hebt en dat je regelmatig relevante inhoud deelt.

 

Maak gebruik van lokale SEO. Als je een lokale onderneming hebt, is het belangrijk om gebruik te maken van lokale SEO. Dit houdt in dat je je website optimaliseert voor specifieke plaatsen of regio’s, zodat je gemakkelijker gevonden wordt door mensen in jouw omgeving.

 

Maak gebruik van het Google Mijn Bedrijf-programma. Het Google Mijn Bedrijf-programma is een gratis hulpmiddel van Google waarmee je je bedrijfsinformatie kunt delen met Google en zoekers. Door gebruik te maken van dit programma, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf beter gevonden wordt in de Google Maps-resultaten en in de algemene zoekresultaten van Google.

 

Maak gebruik van alt-tags voor afbeeldingen. Alt-tags zijn kleine stukjes tekst die worden toegevoegd aan afbeeldingen om te beschrijven wat er op de afbeelding te zien is. Zoekmachines kunnen deze alt-tags lezen en ze helpen om te bepalen wat er op de afbeelding te zien is. Dit kan helpen om je website beter te laten scoren in de zoekresultaten.

 

Maak gebruik van de juiste URL-structuur. De URL van je website is het webadres dat je in de browserbalk intypt om naar je website te gaan. Zoekmachines geven de voorkeur aan URLs die duidelijk aangeven wat er op de pagina te vinden is. Zorg ervoor dat je duidelijke en relevante URLs gebruikt voor elke pagina op je website.

 

Maak gebruik van header tags. Header tags zijn HTML-tags die worden gebruikt om de belangrijkste koppen op een webpagina te markeren. Zoekmachines geven de voorkeur aan webpagina’s met duidelijk gestructureerde header tags, dus zorg ervoor dat je deze gebruikt op je website.

 

Maak gebruik van SEO-vriendelijke links. Links naar andere websites kunnen helpen om de autoriteit van je website te verhogen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen links naar hoogwaardige en relevante websites gebruikt. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met relevante en waardevolle links, dus zorg ervoor dat je alleen links gebruikt die van waarde zijn voor je bezoekers.

 

Maak gebruik van web analytics. Web analytics zijn hulpmiddelen die je kunt gebruiken om te zien hoe bezoekers je website gebruiken. Door gebruik te maken van deze hulpmiddelen, kun je zien wat er goed en minder goed werkt op je website en wat je kunt verbeteren om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt door de zoekmachines.

 

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door de zoekmachines en meer bezoekers trekt. Zoekmachineoptimalisatie kan een tijdrovend proces zijn, maar het is de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat je website SEO proof is.

Overtuigd?

Interesse of vragen?

Wij gebruiken je gegevens enkel in het kader van dit bericht en houden deze een week bij. We willen je graag persoonlijk aanspreken en vragen hiervoor optioneel je naam.

stars